Selectează o Pagină

Despre mine

M-am născut în ziua de 15 Noiembrie a anului 1979.

Am trăit o copilărie fericită în localitatea Cișmichioi, raionul Vulcănești.

Între 1998 și 2002 am învățat “bănci și piețe financiare” la Academia de Studii Economice. Pe timpul cela impresionau termenii ăștia: “bancă” și “piețe financiare”.

Totdeauna am fost curios și am avut norocul să întâlnesc în calea mea profesori buni, care împărtășeau generos cunoștințele și experiența lor.

Asta m-a făcut să continui studiile și să fac doctoratul la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. 

Teza de doctor în economie mi-a luat 7 ani, pentru că în toată perioada asta am și muncit – trebuia să-mi câștig existența și să acumulez experiență practică.

Am activat în turism și în asigurări. Am lucrat în calitate de contabil, apoi am activat în cadrul Comisiei Naționale pentru Piețele Financiare. După am fost parte a echipei Ministerului Economiei, apoi am activat în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică. 

După care am revenit la Ministerul Economiei, unde am condus componenta responsabilă de domeniul energetic. 

Activând la Ministerul Economiei am avut ocazia să lucrez alături de oameni foarte bine pregătiți și inspirați, precum Igor Dodon, actualul Președinte al RM, și Valeriu Lazăr.

Apoi am condus o întreprindere conectată la industria construcțiilor până am primit invitația de la doamna Irina Vlah, Guvernatorul UTA Găgăuzia să fac parte din echipa executivului regiunii.

Au fost 4 ani pentru care mulțumesc mult doamnei Vlah și echipei executivului – mulțumesc pentru oportunitatea de a fi implicat în elaborarea și implementarea unor proiecte social-economice extraordinare.

Peste tot am învățat și mă străduiam să fiu util organizației și oamenilor. Astea erau obiectivele cheie.

Le port respectul tuturor oamenilor, pe care i-am întâlnit în calea mea, pentru că au împărtășit cunoștințele și experiențele lor și mi-au oferit posibilitatea să învăț. 

Cred că asta e una din sarcinile noastre principale să învățăm și să transmitem cunoștințele colegilor. Numai așa putem determina progresul, indiferent de domeniul de activitate.