Selectează o Pagină

Plasticul – soluție eficientă în contextul modernizării infrastructurii

oct. 7, 2020

Cutiile de protecție pentru echipamentele de măsurare au rolul de a preveni intervenția în funcționarea normală a contoarelor de gaze și de a le proteja de influențele externe.

Simplu vorbind, cutiile trebuie să prevină intenția de a frauda datele contorului referitoare la consumul de gaze și să protejeze echipamentul de factorii climatici nefavorabili (apă, abur, soare, praf, etc.).

De-a lungul anilor cutiile erau confecționate din metal pe motivul că alte materiale potrivite misiunii nu existau.

În prezent există tipuri de plastic cu o rezistență similară cu cea a metalului, și care oferă un set de raționamente economice clare pentru a le aplica.

Cutiile din plastic nu necesită costuri pentru vopsirea lor cu scopul protejării împotriva coroziunii (cheltuieli pentru materiale și forța de muncă), oferă operatorilor posibilitatea să se asigure că în cutie nu sunt plasate obiecte străine și previn folosirea magneților pentru a influența funcționalitatea contoarelor.

Un aspect suplimentar, este faptul că aspectul cutiilor din plastic este unul estetic și mult mai atractiv.

Cutiile moderne din plastic oferă operatorului posibilitatea de vedea contorul și toată incintă astfel încât să se asigure ca în cutine nu sunt obiecte străine care pot influența funcționalitatea echipamentului.

Specialiștii Moldovagaz deja au constatat că aplicarea cutiilor de protecție din plastic determină scăderea nivelului de pierderi de gaze naturale la întreprinderile de distribuție. Acest aspect a fost remarcat în discuțiile cu ANRE pentru coordonarea cheltuielilor necesare pentru achiziționarea și montarea cutiilor din plastic.

Credem că în viitorul apropiat mai multe soluții bazate pe tipuri de plastic performant vor fi aplicate în cadrul modernizării infrastructurii Moldovagaz.

Vadim Ceban

Vadim Ceban

Președinte al Consiliului de Administrație, SA Moldovagaz

Le port respectul tuturor oamenilor, pe care i-am întâlnit în calea mea, pentru că au împărtășit cunoștințele și experiențele lor și mi-au oferit posibilitatea să învăț.
Cred că asta e una din sarcinile noastre principale să învățăm și să transmitem cunoștințele colegilor. Numai așa putem determina progresul, indiferent de domeniul de activitate.