Selectează o Pagină

Ce înseamnă servicii neîntrerupte?

dec. 9, 2020

Deseori auzim combinația de cuvinte ”servicii neîntrerupte” rostită în diverse contexte.

Acum, în timpul rece al anului, înțelegem mai bine importanța faptului că serviciile sunt neîntrerupte. Ne place să fim siguri că vom avea gaze oricând vom porni centrala termică, că vom avea caloriferii calzi și apă caldă la robinet. Asta se referă și la locuințele conectate la sistemul de încălzire centralizat. Termoelectrică, la fel, lucrează pe gaze naturale.

Dar e mai complicat să apreciem ce stă în spatele termenului ”neîntrerupt”.

Mai întâi de toate trebuie să ne amintim că nu există produs ori material perfect, precum nu există materie pură. Omenirea, necătând la nivelul excepțional de înalt al cercetării, încă nu a învățat să producă materiale perfecte.

Am învățat să reducem foarte mult probabilitatea erorilor, dar totuși greșim. Ținând cont de faptul că datorită industrializării producem foarte mult cantitativ, erori încă generăm multe.

Iar o infrastructură este o sumă de materiale și echipamente, asamblate ”în teren”.

Suplimentar, infrastructura de obicei constă din elemente produse și asamblate în diferite timpuri – uneori la distanță de decenii.

Așa este și infrastructura Moldovagaz.

Am făcut introducerea pentru a explica cât pot de scurt de ce este importantă activitatea de mentenanță a infrastructurii Moldovagaz. Serviciile de exploatare a rețelelor și echipamentelor aferente au misiunea de a observa toate vulnerabilitățile posibile în infrastructura noastră și să asigure ca serviciile livrate de noi să fie neîntrerupte.

Activitatea de mentenanță se realizează pe toată suprafața Moldovei și constă din exerciții de inspecție și supraveghere și, când e cazul, de testare.

Eficiența acestei activități depinde de competența specialiștilor, care o execută, de implicarea și de echiparea lor.

Zilnic colectăm masive de informație, care apoi o analizăm.

În rezultat apar probleme și sarcini prioritare. Identificăm soluții pentru fiecare problemă și le alegem pe cele mai potrivite.

Urmează aprecierea costurilor, planificarea investițiilor, realizarea achizițiilor și alte etape.

Deci, în spatele termenului ”neîntrerupt” stă o muncă mare a circa 3500 de specialiști calificați – muncă zilnică, 7 zile din 7.

Le mulțumesc colegilor mei din serviciile ce asigură mentenanță obiectelor pentru dedicație și competență.

Datorită Dvs, dragi colegi, Moldovagaz furnizează neîntrerupt servicii calitative la peste 740 mii de consumatori.

Moldovagaz are un parteneriat rațional cu Termoelectrica, cel mai mare producător național de energie electrică și termică. Portofoliul de consumatori de agent termic al Termoelectrica a depășit 500 mii.

Parteneriatul nostru rațional și eficient asigură confortul acestor oameni și generează circa 18% din energia electrică consumată la nivel național.

În cazul nostru neîntrerupt înseamnă profesionist, responsabil și dedicat.

Vadim Ceban

Vadim Ceban

Președinte al Consiliului de Administrație, SA Moldovagaz

Le port respectul tuturor oamenilor, pe care i-am întâlnit în calea mea, pentru că au împărtășit cunoștințele și experiențele lor și mi-au oferit posibilitatea să învăț.
Cred că asta e una din sarcinile noastre principale să învățăm și să transmitem cunoștințele colegilor. Numai așa putem determina progresul, indiferent de domeniul de activitate.