Selectează o Pagină

Când vom trăi mai bine?

nov. 17, 2020

Zilele astea am încheiat încă un an din viață și am început altul. Cu anii data nașterii capătă alte sensuri și o tratez diferit de cât o făceam cinci or zece ani în urmă.
Acum mă întreb ce nou am reușit să învăț în anul care a trecut, ce lucruri mi-au reușit și ce nu. Mă întreb ce îmi doresc să fac în anul următor și cum pot determina realizarea.
Data nașterii este o oportunitate să facem o evaluare a modului în care am trăit anul rămas în urmă, și să setăm priorități pentru anul ce începe.
Noi, oamenii, atât de multe ne dorim încât adesea risipim energia și timpul sărind de la un obiectiv la altul.
Într-adevăr sunt multe lucruri bune de făcut.
Dar trebuie să corelăm obiectivele cu resursele de care dispunem, și să alegem ceea ce este mai important.
Deseori ne întrebăm “când vom trăi mai bine?” și ajungem la încrederea falsă că de noi nu depinde nimic.
Dar de noi depind multe.
În special de noi depinde să fim noi înșine mai ordonați, mai eficienți, mai prietenoși și mai binevoitori.
Cunosc mulți oameni, care-mi par fericiți.
Și am observat că acești oameni sunt pasionați de ceea ce fac. Ei merg la muncă cu plăcere, nu rareori se grăbesc să ajungă la muncă mai devreme și pleacă mult după program.
Dânșii trăiesc cu plăcerea fiecărei etape realizate în planul de acțiuni de care-s responsabili. Ei găsesc fericirea în faptul că munca făcută de dânșii servește altor oameni – le face viața mai comodă, mai sigură, mai luminată.
De la așa oameni am învățat că noi putem trăi bine azi. Putem trăi bine muncind și contribuind prin timpul, energia și cunoștințele noastre ca alți oameni să trăiască mai bine. Am învățat că trebuie să avem răbdare, că lucrurile mari nu se fac peste noapte.

Echipa Moldovagaz e concentrată pe susținerea economiei naționale prin oferirea agenților economici accesului simplu la resurse energetice la preț competitiv. De asemenea Moldovagaz e concentrată pe dezvoltarea regională a Republicii Moldova și pentru asta lărgim infrastructura de gazoducte așa încât tot mai multe gospodării să aibă acces la serviciul de alimentare cu gaze naturale.
Ne bucurăm când ne reușește să contribuim ca lucrurile în Moldova să meargă mai bine, ca oamenii să trăiască mai bine.
Noi avem peste 740 de mii de beneficiari a serviciilor noastre și misiunea noastră e să asigurăm permanent un nivel înalt de siguranță a serviciilor și costuri accesibile.
Avem planificate acțiuni menite să determine realizarea misiunii noastre, știm că trebuie multe să învățăm în anul următor și să implementăm soluții tehnice noi – și toate astea ne fac să ne simțim bine.

Vadim Ceban

Vadim Ceban

Președinte al Consiliului de Administrație, SA Moldovagaz

Le port respectul tuturor oamenilor, pe care i-am întâlnit în calea mea, pentru că au împărtășit cunoștințele și experiențele lor și mi-au oferit posibilitatea să învăț.
Cred că asta e una din sarcinile noastre principale să învățăm și să transmitem cunoștințele colegilor. Numai așa putem determina progresul, indiferent de domeniul de activitate.